A+ R A-
21 Septembar 2017
srijeda, 26 Oktobar 2016 09:25

Iz Danske stigla vrijedna donacija Featured

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Prema riječima Lirije Jusufović, direktorice Doma zdravlja Velika Kladuša, aparat "Ortopan" je danas standard u stomatološkoj zaštiti i trebao bi biti u funkciji za mjesec dana

domzdravljavk-ukratko-slika
Vrijedna donacija iz Danske u vidu stomatološkog aparata "Ortopan" jučer je stigla u velikokladuški Dom zdravlja. Riječ je o aparatu koji je u današnje vrijeme neizostavan u savremenim ordinacijama dentalne medicine. Ovaj aparat vrijedan je oko 30 hiljada eura , a velikokladuškom Domu zdravlja donirala ga je humanitarna organizacija "Holstebro Nodhjaelp" iz Danske.
Ova humanitarna organizacija zajedno sa Udruženjem paraplegičara i oboljelih od djećije paralize Velika Kladuša i Domom zdravlja Velika Kladuša od početka ove godine radi na realizaciji projekta "Stomatološka ordinacija za invalidne osobe u Domu zdravlja Velika Kladuša". Pored ovog aparata do sada je donirala i oprema za ordinaciju, te stomatološku stolicu sa adekvatnom opremom.


Prema riječima Lirije Jusufović, direktorice Doma zdravlja Velika Kladuša, aparat "Ortopan" je danas standard u stomatološkoj zaštiti i trebao bi biti u funkciji za mjesec dana.
Ovom donacijom, odnosno ovim aparatom, finalizira se projekat "Stomatološka ordinacija za invalidne osobe", kojim će svi građani velikokladuške općine sa nekim od invaliditeta imati na raspolaganju stomatološke usluge.
Za mjesec dana u punoj funkciji bi trebala biti i Stomatološka ordinacija za invalidne osobe, u kojoj će stomatološke zahvate obavljati doktor stomatologije, prenosi RTVUSK.

Read 606 times

| RADIJSKI FESTIVAL "IGRAJMO SE PJESMAMA"

Velika Kladuša - Posljednje vijesti

Pregled članaka po datumu

« September 2017 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Nauka i tehnologija

Ljepota i moda

Zdravlje

Zanimljivosti